مقدمه
یکی از انواع معاملاتی که این روزها در میان کاربران فعال در زمینه کریپتوکارنسی و رمزارزها شایع شده و طرفداران زیادی پیدا کرده است، معاملات فیوچرز است. صرافیهای خارجی متعددی وجود دارند که از امکان معاملات فیوچرز پشتیبانی میکنند، اما در این بین، طبق معمول، صرافی بایننس از دیگر رقبای خود یک سروگردن بالاتر است. به همین دلیل در ادامه این مقاله قصد داریم به جزئیات، محدودیتها، مزیتها و نحوه استفاده از معاملات فیوچرز بایننس بپردازیم.
معاملات فیوچرز (Futures) در مقابل معاملات اسپات (Spot)
در این بخش قصد داریم به مقایسه معاملات اسپات و فیوچرز بپردازیم تا درک بهتری از این نوع معاملات داشته باشید. یکی از تفاوتهای معاملات اسپات و فیوچرز در ماهیت اصلی آنها است. در معاملات اسپات یا لحظهای، سفارشات خرید و فروش شما در همان لحظۀ ثبت سفارش انجام میشود و مالکیت دارایی خریداریشده در لحظه ثبت سفارش از فرد فروشنده به فرد خریدار منتقل میشود. اما در معاملات فیوچرز به این شکل نیست و معاملات میان افراد به صورت قراردادی برای خرید یا فروش یک ارز در آیندهای معین و با قیمتی مشخص صورت میگیرد.
در معاملات فیوچرز طرفین قرارداد موظف هستند در تاریخ تعیینشده و بدون در نظر گرفتن قیمت لحظهای آن رمزارز در آن تاریخ به انجام معامله با قیمت توافقشده بپردازند.
یکی دیگر از مزیتهای معاملات فیوچرز که اخیراً در فضاهای مجازی سروصدای زیادی به پا کرده است، امکان کسب سود از ریزش قیمت است. در معاملات فیوچرز میتوانید با پیشبینی روند نزولی و ریزش قیمت نیز به کسب سود بپردازید، این در حالی است که در معاملات اسپات چنین امکانی وجود ندارد و شما میتوانید با پیشبینی روند نزولی، تنها از ضرر یا از دست دادن سود خود جلوگیری کنید.
بنابراین در صورتی که قصد استفاده از خدمات فیوچرز بایننس را دارید، توجه داشته باشید که باید جور هندوستان بکشید و تمامی موارد و نکات امنیتی را مو به مو رعایت کنید.
نحوه ایجاد حساب فیوچرز بایننس
برای ایجاد حساب فیوچرز بایننس به داشتن حساب کاربری در این صرافی نیاز دارید. در صورتی که در صرافی بایننس حساب دارید، به مراحل بعدی بروید و در غیر این صورت از قسمت سمت راست بالای صفحه، گزینه Register را انتخاب کنید و سپس اطلاعات خواستهشده شامل آدرس ایمیل، پسورد و کد معرف (در صورتی که کد معرف دارید) را در قسمتهای مربوطه قرار دهید.
بعد از واردکردن اطلاعات، گزینه Create Account را انتخاب و در مرحله بعدی با استفاده از کد ارسالشده از طریق ایمیل، ایمیل خود را تأیید کنید. به همین راحتی حساب کاربری شما ایجاد شد.
برای استفاده از خدمات فیوچرز بایننس، وارد حساب کاربری خود شوید و از منوی بالای صفحه، گزینه Futures را انتخاب کنید. با استفاده از گزینه Open now میتوانید نسبت به افتتاح حساب فیوچرز خود اقدام کنید.
همچنین میتوانید با مراجعه به آدرس Binance Futures Testnet به معاملات آزمایشی و تمرینی بدون نیاز به درگیرکردن سرمایه حقیقی بپردازید.
نحوه شارژ حساب فیوچرز بایننس
برای شروع فعالیت در معاملات فیوچرز بایننس میتوانید موجودی کیف پولهای دیگر خود در صرافی بایننس را به کیف پول فیوچرز خود منتقل کنید یا با استفاده از گزینه Deposit وجه مورد نظر را به حساب خود واریز نمایید.
برای انتقال از سایر کیف پولها به کیف پول فیوچرز کافی است از گوشه سمت راست پایین صفحه، گزینه Transfer را انتخاب و پس از وارد کردن مقدار مدنظر خود، روی گزینه Confirm Transfer کلیک کنید.
علاوه بر راههای گفتهشده میتوانید با وثیقه گذاشتن دارایی خود در بایننس برای حساب فیوچرز خود تتر وام بگیرید. به عبارتی دیگر با استفاده از این روش، حساب فیوچرز خود را به صورت غیرمستقیم شارژ کردهاید.
کار با قسمتهای مختلف فیوچرز بایننس
- در سمت چپ صفحه، اطلاعاتی همچون دسترسی به دادههای بازار، سؤالات متداول، تاریخچه نرخ بهره، نسبت معاملات لانگ به شورت و دیگر اطلاعات مربوط به بازار اطلاع داشته باشید.
- در این بخش میتوانید به مواردی همچون انتخاب جفت ارز، Mark Price، نرخ بهره (Funding Rate) و زمان آخرین بهروزرسانی آن، نمودار قیمتی جفت ارز مورد نظر و اطلاعات مربوط به عمق بازار، لیست سفارشات لحظهای، لیست معاملات انجامشده و سفارشات ثبتشده را ببینید.
- در این بخش میتوانید اطلاعاتی را در مورد سوابق معاملاتی خود، پوزیشنهای باز، تاریخچه معاملات و … برای یک بازه زمانی تعیینشده مشاهده کنید.
- برای مشاهده میزان دارایی، واریز، برداشت یا خرید رمزارز و یا اطلاع از وضعیت پوزیشنها و قراردادهای فعال خود، به این بخش مراجعه کنید. با استفاده از گزینه Transfer میتوانید به جابهجایی موجودی بین سایر کیف پولها و کیف پول مربوط به معاملات فیوچرز بایننس خود بپردازید.
- با استفاده از این بخش میتوانید به جزئیات مربوط به سفارشگذاریها، حالت کراس یا ایزوله معاملات فیوچرز و همچنین مقدار لوریج یا اهرم مورد نظر خود برای معاملات دسترسی داشته باشید.
Mark Price یا Last Price؟ کدام یک مهمتر است؟
در معاملات فیوچرز بایننس دو قیمت Mark Price و Last Price وجود دارد که در این بخش به توضیح مفهوم هر یک از آنها و تفاوت میان آنها میپردازیم. Last Price یا قیمت پایانی قیمتی است که آخرین معاملات در آن صورت گرفته است و از آن برای محاسبه سود و زیان افراد استفاده میشود.
Mark Price قیمتی است که از آن برای جلوگیری از دستکاریهای قیمتی استفاده میشود و حاصل اطلاعات قیمتی موجود در چندین صرافی اسپات است. اغلب محاسبات همچون محاسبه سطح لیکویید افراد و مجموع سود و ضررهای محققنشده با استفاده از این قیمت محاسبه میشوند.
ماشین حساب معاملات فیوچرز بایننس
با استفاده از امکان ماشین حساب معاملات فیوچرز بایننس، میتوانید قبل از ورود به معامله با سرمایه حقیقی سود و زیان معامله مدنظر خود را محاسبه کنید. دسترسی به این ابزار از قسمت بالای بخش سفارشگذاری ممکن است. در ادامه به توضیح ۳ بخش موجود در این ماشین حساب میپردازیم:
مقدار سود و زیان PNL (Profit and Loss): در این بخش میتوانید با تعیین قیمت ورود، خروج و مقدار دارایی، مقدار سود و زیان احتمالی خود در این معامله را مشاهده کنید.
هدف قیمتی (Target Price): با استفاده از این بخش میتوانید بر اساس سود مورد نظر خود نقطه خروج مناسب را تعیین کنید.
سطح لیکویید (Liquidation Price): در این بخش با توجه به موجودی شما، قیمت ورود و حجم معامله، محدوده لیکویید شدن شما مشخص میشود.
نرخ بهره یا Funding Rate چیست؟
در معاملات فیوچرز افراد با در نظر گرفتن پوزیشنهای باز خود به یکدیگر بهره یا سود پرداخت میکنند. به اختلاف میان قیمت در معاملات فیوچرز و معاملات لحظهای، نرخ بهره گفته میشود که طرفین معاملات موظف به پرداخت این مقدار به یکدیگر هستند.
هنگامی که نرخ بهره مثبت باشد، دارندگان پوزیشنهای لانگ به دارندگان پوزیشنهای شورت این مقدار را میپردازند و هنگامی که نرخ بهره منفی باشد، دارندگان پوزیشنهای شورت موظف به پرداخت این مقدار به دارندگان پوزیشنهای لانگ خواهند بود.
بنابراین باتوجه به نرخ بهره، افراد به پرداخت یا دریافت کارمزد میپردازند و این مقدار هر ۸ ساعت بهروزرسانی میشود.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی و توضیح معاملات فیوچرز بایننس پرداختیم. با استفاده از معاملات فیوچرز میتوانید از ریزش قیمتها و روند نزولی نیز کسب سود داشته باشید، اما توجه داشته باشید که این نوع معاملات در صورتی که بدون تجربه و مهارت کافی انجام شوند، تفاوت چندانی با قمار ندارند و ممکن است باعث از بین رفتن تمامی دارایی شما شود.
همچنین با توجه به محدودیتهای جدید اعمالشده از سوی صرافی بایننس برای اجباری شدن احراز هویت کاربران، در صورتی که امکان احراز هویت ندارید نمیتوانید از این معاملات در صرافی بایننس استفاده کنید. همچنین در صورتی که قصد احراز هویت با مدارک افراد دیگر یا مدارک جعلی و ادامه فعالیت در این صرافی را دارید، ریسکها و خطرات احتمالی موجود را در نظر بگیرید؛ چراکه ممکن است یکباره تمام سرمایه خود را از دست بدهید یا موجودی شما نزد صرافی بایننس مسدود و بلوکهشده باقی بماند.